Административният съд София град отмени решение от 26.10.2023 г. на Софийския

...
Административният съд София град отмени решение от 26.10.2023 г. на Софийския
Коментари Харесай

Съдът окончателно отмени глобата на НАП от 5,1 млн. лв. за теча на лични данни

Административният съд София град отмени решение от 26.10.2023 година на Софийския областен съд (СРС), с което е доказано Наказателно разпореждане № 004 от 28.08.2019 година, издадено от ръководителя на Комисия за отбрана на персоналните данни. Съдът анулира и наказателно разпореждане № 004 от 28.08.2019 година, издадено от ръководителя на Комисия за отбрана на персоналните данни и приключва административнонаказателното произвеждане. 

Делото е формирано по тъжба на Национална организация за приходите гр. София против решението на СРС, с което е потвърдено Наказателно разпореждане № 004 на КЗЛД и на Национална агенция за приходите е наложена имуществена глоба в размер на 5 100 000 лв..

Мотивите на съда са приключване на безспорна погасителна отминалост, която в тази ситуация е четири години и половина. Съдът намира, че обжалваното решение, с което е доказано процесното наказателно разпореждане, е незаконосъобразно и като такова следва да бъде анулирано. Вместо него, би трябвало да бъде постановено друго, с което се анулира наказателното разпореждане и приключи административнонаказателното произвеждане.

Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР